Jednoduché domáce čokoládové pralinky s kávovým likérom a smotanou

Pripravte si domáce čokoládové pralinky, ktoré vyzerajú, ako keby ste ich kúpili v kvalitnej čokoládovni. Stačí vám len 5 ingrediencií a trocha času :). Nič nepečie, nevykrajujete ani zložito nezdobíte. A navyše, ich chuť je naozaj výnimočná.

TIP : Používajte naozaj kvalitnú čokoládu, nie na varenie. Čím lepšie čokoládu použijete, tým jemnejšia a chutnejšia pralinky budú.

Čas prípravy: 30 minút + čas na chladenie asi 36 kusov

Potrebujeme:

420 g horkej čokolády, nasekanej na kúsky
1 hrnček smotany na šľahanie
1 lyžička instantnej kávy
85 g masla, nakrájaného na kocky
1 lyžica Kahlua likéru(môže biť aj iný)

zdobenie

120 g čokolády, nastrúhanej

  • untitled-49-of-122-2

    postup

    1

    V kastróliku zohrejte smotanu do horúca, potom zložte z platne a pridajte kávu a nasekanú čokoládu. Premiešajte dohladka a nechajte 5 minút chladnúť. Potom vmiešajte likér a maslo.

    2

    Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu, potom zakryte a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

    3

    Medzitým nastrúhajte na jemno čokoládu na zdobenie . Presypte ju do plytkého taniera.

    4

    Plech vyložte  papierom na pečenie a dajte bokom. Pomocou lyžice odkrajujte kúsky zmesi a tvarujte z nej guľôčky. Každú guličku obaľte v strúhanej čokoláde a vložte na plech na pečenie.

    5

    Guličky skladujte v suchu a chlade. Ich chuť vás milo prekvapí. Dobrú chuť!

    zdroj: bakerbynature.com

You Might Also Like