Pripravte si domáce čokoládové pralinky, ktoré vyzerajú, ako keby ste ich kúpili v kvalitnej čokoládovni. Stačí vám len 5 ingrediencií a trocha času :). Nič nepečie, nevykrajujete ani zložito nezdobíte. A navyše, ich chuť je naozaj výnimočná.
TIP : Používajte naozaj kvalitnú čokoládu, nie na varenie. Čím lepšie čokoládu použijete, tým jemnejšia a chutnejšia pralinky budú.
Čas prípravy: 30 minút + čas na chladenie asi 36 kusov
Potrebujeme:
420 g horkej čokolády, nasekanej na kúsky
1 hrnček smotany na šľahanie
1 lyžička instantnej kávy
85 g masla, nakrájaného na kocky
1 lyžica Kahlua likéru(môže biť aj iný)
zdobenie
120 g čokolády, nastrúhanej
-
postup
1V kastróliku zohrejte smotanu do horúca, potom zložte z platne a pridajte kávu a nasekanú čokoládu. Premiešajte dohladka a nechajte 5 minút chladnúť. Potom vmiešajte likér a maslo.
2Nechajte zmes vychladnúť na izbovú teplotu, potom zakryte a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
3Medzitým nastrúhajte na jemno čokoládu na zdobenie . Presypte ju do plytkého taniera.
4Plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom. Pomocou lyžice odkrajujte kúsky zmesi a tvarujte z nej guľôčky. Každú guličku obaľte v strúhanej čokoláde a vložte na plech na pečenie.
5Guličky skladujte v suchu a chlade. Ich chuť vás milo prekvapí. Dobrú chuť!
zdroj: bakerbynature.com