Krémový čokoládový koláč s mätou

Torta, ktorá každého očarí nielen chuťou, ale aj vzhľadom. Korpus koláča je kakaový a ľahko chrumká, náplň svojou štruktúrou pripomína krémový puding a mätová príchuť všetko skvele dopĺňa. Recept je pritom veľmi jednoduchý a zvládne ho aj ten, ktorý sa v pečení príliš neorientuje.

Potrebujeme:

korpus

3/4 hrnčeka krupicového cukru
1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka + 1 lyžica holandského kakaa
1/8 lyžičky soli
90 g masla, rozpusteného

náplň

1 3/4 hrnčeka nasekanej horkej čokolády
1 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie
3/4 lyžičky mätového extraktu
1/4 lyžičky vanilkového extraktu
2 veľké vajcia, rozšľahané

na ozdobu

holandské kakao
čerstvé lístky mäty

postup:

1. Predhrejte rúru na 180 ° C. Koláčovú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie.
2. V mise zmiešajte cukor, múku, kakao a soľ. Prilejte rozpustené maslo a premiešajte do hladkého cesta. Vyložte ním dno a steny tortovej formy.
3. Pečte približne 10 minút a potom nechajte aspoň 10 minút chladnúť, než pridáte náplň.
4. V kastróliku zmiešajte čokoládu so smotanou a nechajte úplne rozpustiť. Nechajte chvíľu chladnúť.
5. Potom pridajte vanilkový a pepermintový extrakt a rozšľahané vajcia. Dobre premiešajte a nalejte na kôrku. Vložte koláč do rúry a pečte 22 až 27 minút.
6. Vyberte z rúry a nechajte približne hodinu chladnúť. Potom vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny pred servírovaním.
7. Tortu ľahko posypte kakaom, ozdobte lístkami mäty a môžete podávať.

zdroj:.mybakingaddiction.com

You Might Also Like