Aj vám chutí kapustový šalát s mrkvou v reštaurácií, kde ho podávajú ako oblohu k hlavnému jedlu?Zvyčajne ho nájdete v reštauráciách, ktoré podávajú denné menu. Tento chutí naozaj rovnako dovolíme si povedať, že ešte o niečo lepšie. Posúďte sami.
Potrebujeme:
1/2 ks kapusta
2 ks mrkva
1 ks cibuľa
100 g kyslá smotana
100 g majonéza
1 PL horčice
2 lyžičky ocot
3 lyžičky Kr. cukor
podľa chuti soľ, korenie
Postup:
- Kapustu zbavíme prvých listov a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšom strúhadle, prípadne ju ostrým nožom nakrájame na tenké rezance. Pridáme na tenké mesiačiky nakrájanú cibuľu.
- V druhej miske pripravíme dresing – majonézu zmiešame s kyslou smotanou, pridáme horčicu, soľ, korenie, ocot a nakoniec aj Kr. cukor (cukor pridávajte postupne, záleží na vašej chuti, či chcete šalát viac sladký alebo slaný).
- Do tohto dresingu pridáme nakrájanú zmes zeleniny a premiešame.
- Najlepší je šalát vtedy, ak postojí aspoň 2 hodiny. Vtedy sa chute prepoja.
Zdroj: shugarysweets