Cuketová Topinková zmes

Máte prebytky cukiet a už naozaj neviete, čo z nich vymyslieť? Skúste túto Topinkovú zmes. Teraz už máte možno cukiet dosť, ale túto zmes môžete zavariť a dať si ju napríklad v zime, kedy určite príde k chuti. Je skvelá nielen k topinkám, ale aj do cestovín!

Potrebujeme:

Suroviny na 4 poháre po 200 ml:

2 kg cukety
4 veľké cibule
10 strúčikov cesnaku
2 lyžice olivového oleja
3 lyžičky soli
3 lyžice cukru
2 lyžice vínneho octu
5 lyžíc worcesterskej omáčky
2 lyžičky drveného chilli
700 ml paradajkového pretlaku alebo passat
korenie

Postup:

Celkový čas prípravy: 120 min

1. Vo vyššom hrnci si rozohrejeme olej a dáme naň opekať na prúžky nakrájanú cibuľu. Až zozlatne, pridáme cesnak nakrájaný na plátky a ďalšiu minútku opekáme. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu (bez semienok), osolíme a miešame ďalšie 4 minútky.
Cuketová Topinková zmes
2. Jemne podusenú cuketu presunieme do pekáča, pridáme cukor, trochu korenia, chilli, ocot, worchestrovku, vmiešame paradajkový pretlak či Passatu a dáme piecť na 200 ° C na cca 40 minút. Priebežne počas pečenia premiešavame.
3. Zmesou plníme poháre a zaviečkujeme. Ak chcete zmes konzumovať v najbližších niekoľkých dňoch, uchovávajte v chladničke. Pokiaľ chcete zmes uchovať na dlhšiu dobu, poháre zavarte, stačí 15 minút na 85 ° C.
Cuketová Topinková zmes zdroj: kulinyamka.ru

You Might Also Like