Pridajte nejakú ingredienciu k tomuto produktu – dostanete perfektný zeleninový šalát, sladký ovocný dezert, múku a vajce – cesto na pečenie, mäso – pečené alebo dusené. Áno, je to taká obyčajná tekvica. Aké množstvo jedinečných a užitočných jedál pripravíte z tohto produktu!
Keď je sezóna v plnom prúde a už ste unavení hľadaním možností,čo s toľkou úrodou, použite náš malý ťahák . Celko jednoduché nápady vás naštartujú a ukážu vám, ako urobiť tekvicu stolovou kráľovnou.
Pečená tekvica
Skúste aj takúto variantu s tekvicou, mäso a zemiaky! Tekvica im dodá jemnú chuť.
Zložky
0,4 kg tekvica
0,4 kg bravčového mäsa
4 zemiaky
3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej
čierne korenie, soľ, bobkový list na chuť
bazalka
príprava
- Očistíme zeleninu. Nakrájajte ju na kocky.
- Mäso nakrájajte na malé kúsky.
- Zahrejte rastlinný olej v hlbokej panvici. Pridáme bravčové mäso do panvice. Osolíme.
- Keď je mäso mierne vypražené, pridajte zeleninu . Miešajte a počkajte 2 minúty.Pridajte trochu vody a nezabudnite pridať korenie a bobkový list.
- Všetko zakryte pokrievkou. Opečte na slabom ohni, kým nie je pripravený.
- Keď je všetko pripravené, posypeme listami bazalky .
Zatiaľ čo paradajky, baklažány keď sú uvarené strácajú svoj vzhľad, tekvica zostáva tak krásna a jasná . A aj tak lahodná!
Tekvica s medom
Veľmi originálny recept . Už ste niekedy vyprážali tekvicu? Skúste to s medom ? Stačí len umyť a nakrájať!
Zložky
0,5 kg tekvica
1 polievková lyžica medu
1 strúčik cesnaku
30 g masla
1 vetvička rozmarínu
Soľ na chuť
príprava
- Umyte tekvicu. Rozrežte hu na veľké kusy.
- Maslo roztopte v panvici. Pridajte kusy zeleniny a vysmažte. Pridajte k nim rozmarín a cesnak preložte cez cesnak.
- Tekvicu smažte 7 minút. Potom pridajte med. Pokračujte vo vyprážaní, až kým sa med neskaramelizuje. Pridajte soľ podľa chuti.
Chutné a sladké – všetko, čo máte radi. A je to veľmi originálne. Zvážte prezentáciu a očarte hostí a príbuzných.
Tekvica s tvarohom
Najprv musíte uvariť zeleninu, a potom premiešame s tvarohom a posekanou petržlenovou vňaťou len na ozdobu.
Zložky
0,3 kg tekvica
20 g masla
300 g tvarohu
2 polievkové lyžice vody
Skořice, petržlen, soľ, cukor podľa chuti
príprava
- Umyte zeleninu a vyčistite ju.Tekvicu nakrájame na kocky.
- Vezmite panvicu. Roztopíme maslo. Opražíme tekvicu. Nezabudnite pridať soľ, cukor a škoricu.
- Pridajte 2 polievkové lyžice vody a varíme 5 minút.
- Akonáhle je zelenina mäkká, odstavíme z ohňa. Počkajte, kým sa dužina ochladí. Potom servírujeme s tvarohom a bylinkami.
Tu je ďalšia dobrá verzia tekvicového dezertu . Tvarohový syr sa môže podávať bez náplní. Mierne kyslý mliečny výrobok, sladká tekvica – čo môže byť viac chutné?
Pečený syr
A opäť recept na 2 porcie. Syr a francúzska horčica robia jedlo obzvlášť rafinované. A nepotrebujete mäso!
Zložky
0,5 kg tekvica
100 g tvrdého syra
1 polievková lyžica rastlinný olej
2 zub. cesnak
2 polievkové lyžice Francúzska horčica
Soľ, korenie podľa chuti.
príprava
- Umyte zeleninu. Tekvicu nakrájajte s dostatočne veľkými kockami a dáme do misy.
- Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Všetko premiešajte a potom pridajte rastlinný olej. A znova premiešajte.
- Vezmite plech na pečenie. Preneste do nej pripravenú zeleninu. Horná časť s cesnakom a strúhaným syrom.
- Nastavte teplotu rúry na 180 ° C. pečieme na 25 minút. Keď je všetko pripravené, môžete posypať pokrm s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Teraz je zelenina a mäso pod syrovou kôrou . Tekvica s takým základom je niečo nové. Preto to stojí za to vyskúšať.
Tekvicové palacinky
Mnohí zbožia z detstva plody – svieže, stále teplé, s džemom alebo medom … Takže môžu byť vyrobené z tekvice .
Zložky
200 g tekvica
3 polievkové lyžice. l. pšeničná múka
100 g kyslej smotany
1 polievková lyžica. l. cukor
1 vajíčko
1/4 lyžičky PDP
5 gramov vanilkového cukru
Rastlinný olej
štipka soli
príprava
- Umyte zeleninu strúhajte na jemnom strúhadle.
- Do varenej vody pridáme strúhanú tekvicu. Priveďte do varu a počkajte ďalších 5 minút.
- Precedíme a rozmixujeme varenú zeleninu v mixéri.
- Zmiešajte kašu so všetkými ostatnými zložkami a pripravíme cesto .
- Rozohrejeme olej a vysmažíme dolky.
Môžete posypať už pripravený dezert s práškovým cukrom . Cukru je v ceste veľmi málo, ale vďaka tekvici sú pomerne sladké. Môžete cukor nahradiť medom, budú zdravšie.
Tekvica vydrží uložená celú zimu, a preto sa k týmto receptom môžete vrátiť znova a znova. Jednoduché a lacné recepty o ktoré sa môžete podeliť s priateľmi.
zdroj: sovkusom ru