Jednoduché a zdrávé jedlá z tekvice

Pridajte nejakú ingredienciu k tomuto produktu – dostanete perfektný zeleninový šalát,  sladký ovocný dezert, múku a vajce – cesto na pečenie, mäso – pečené alebo dusené. Áno, je to taká obyčajná tekvica. Aké množstvo jedinečných a užitočných jedál pripravíte z tohto produktu!

pokrmy z tekvice

Keď je sezóna v plnom prúde a už ste unavení hľadaním možností,čo s toľkou úrodou, použite náš malý ťahák . Celko jednoduché nápady vás naštartujú a ukážu vám, ako urobiť tekvicu stolovou kráľovnou.

Pečená tekvica

pečená šťuka

Skúste aj takúto variantu s tekvicou, mäso a zemiaky! Tekvica im dodá jemnú chuť.

Zložky

0,4 kg tekvica
0,4 kg bravčového mäsa
4 zemiaky
3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej
čierne korenie, soľ, bobkový list na chuť
bazalka

príprava

  1. Očistíme zeleninu. Nakrájajte ju na kocky.
  2. Mäso nakrájajte na malé kúsky.
  3. Zahrejte rastlinný olej v hlbokej panvici. Pridáme bravčové mäso do panvice. Osolíme.
  4.  Keď je mäso mierne vypražené, pridajte zeleninu . Miešajte a počkajte 2 minúty.Pridajte trochu vody a nezabudnite pridať korenie a bobkový list.
  5. Všetko zakryte pokrievkou. Opečte na slabom ohni, kým nie je pripravený.
  6. Keď je všetko pripravené, posypeme listami bazalky .

Zatiaľ čo paradajky, baklažány keď sú uvarené strácajú svoj vzhľad, tekvica zostáva tak krásna a jasná . A aj tak lahodná!

Tekvica s medom

dezert z tekvice

Veľmi originálny recept . Už ste niekedy vyprážali tekvicu? Skúste to s medom ? Stačí len umyť a nakrájať!

Zložky

0,5 kg tekvica
1 polievková lyžica medu
1 strúčik cesnaku
30 g masla
1 vetvička rozmarínu
Soľ na chuť

príprava

  1. Umyte tekvicu.  Rozrežte hu na veľké kusy.
  2. Maslo roztopte v panvici. Pridajte kusy zeleniny a vysmažte. Pridajte k nim rozmarín a cesnak preložte cez cesnak.
  3. Tekvicu smažte  7 minút. Potom pridajte med. Pokračujte vo vyprážaní, až kým sa med neskaramelizuje. Pridajte soľ podľa chuti.

Chutné a sladké – všetko, čo máte radi. A je to veľmi originálne. Zvážte prezentáciu a očarte hostí a príbuzných.

Tekvica s tvarohom

tekvica s tvarohom

Najprv musíte uvariť zeleninu, a potom premiešame  s tvarohom a posekanou petržlenovou vňaťou len na ozdobu.

Zložky

0,3 kg tekvica
20 g masla
300 g tvarohu
2 polievkové lyžice vody
Skořice, petržlen, soľ, cukor podľa chuti

príprava

  1. Umyte zeleninu a vyčistite ju.Tekvicu nakrájame na kocky.
  2. Vezmite panvicu. Roztopíme maslo. Opražíme tekvicu. Nezabudnite pridať soľ, cukor a škoricu.
  3. Pridajte 2 polievkové lyžice vody a varíme 5 minút.
  4. Akonáhle je zelenina mäkká, odstavíme z ohňa. Počkajte, kým sa dužina ochladí. Potom servírujeme s tvarohom a bylinkami.

Tu je ďalšia dobrá verzia tekvicového dezertu . Tvarohový syr sa môže podávať bez náplní. Mierne kyslý mliečny výrobok, sladká tekvica – čo môže byť viac chutné?

Pečený syr

pečená tekvica

A opäť recept na 2 porcie. Syr a francúzska horčica robia jedlo obzvlášť rafinované. A nepotrebujete mäso!

Zložky

0,5 kg tekvica
100 g tvrdého syra
1 polievková lyžica rastlinný olej
2 zub. cesnak
2 polievkové lyžice Francúzska horčica
Soľ, korenie podľa chuti.

príprava

  1. Umyte zeleninu. Tekvicu nakrájajte s dostatočne veľkými kockami a dáme  do misy.
  2. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Všetko premiešajte a potom pridajte rastlinný olej. A znova premiešajte.
  3. Vezmite plech na pečenie. Preneste do nej pripravenú zeleninu. Horná časť s cesnakom a strúhaným syrom.
  4. Nastavte teplotu rúry na 180 ° C. pečieme na 25 minút. Keď je všetko pripravené, môžete posypať pokrm s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Teraz je  zelenina a mäso pod syrovou kôrou . Tekvica s takým základom je niečo nové. Preto to stojí za to vyskúšať.

Tekvicové palacinky

palacinky s palacinkami

Mnohí zbožia z detstva plody – svieže, stále teplé, s džemom alebo medom … Takže môžu byť vyrobené z tekvice .

Zložky

200 g tekvica
3 polievkové lyžice. l. pšeničná múka
100 g kyslej smotany
1 polievková lyžica. l. cukor
1 vajíčko
1/4 lyžičky PDP
5 gramov vanilkového cukru
Rastlinný olej
štipka soli

príprava

  1. Umyte zeleninu strúhajte na jemnom strúhadle.
  2. Do varenej vody pridáme  strúhanú tekvicu. Priveďte do varu a počkajte ďalších 5 minút.
  3. Precedíme a rozmixujeme varenú zeleninu v mixéri.
  4. Zmiešajte  kašu so všetkými ostatnými zložkami a pripravíme cesto .
  5. Rozohrejeme olej a vysmažíme dolky.

Môžete posypať už pripravený dezert s práškovým cukrom . Cukru je v ceste veľmi málo, ale vďaka tekvici sú pomerne sladké. Môžete cukor nahradiť medom, budú zdravšie.

Tekvica vydrží  uložená celú zimu, a preto sa k týmto receptom môžete vrátiť znova a znova. Jednoduché a lacné recepty o ktoré sa môžete podeliť s priateľmi.
zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like