Blueberry lievance s jahodami a mätou

Milujete lievance? Milujem raňajky so šálkou kávy alebo mlieko.Navrhujem jednoduchý recept na úžasne jemné palacinky pečené na suchej panvici.Pripravia sa veľmi rýchlo a jednoducho. Dúfam, že sa vám budú páčiť.Bobule môžu byť akékoľvek, sezónne.

Potrebujeme:

Múka polohrubá – 300 g
Vajcia – 2 ks
Mlieko – 300 g
Prášok na pečenie (11 g) – 1 balenie.
Maslo – 40 g
cukru – 50 g
vanilínový cukor
Čučoriedka (2-3 lyžice ..)
Jahody (kusov) – 10
Mäta

Postup:

Vyšľahajte vajcia s cukrom a vanilínom. Roztopíme maslo v mikrovlnnej rúre, ochladíme, pridáme do vaječnej zmesi, nalejeme teplé mlieko ďalej šľaháme. Postupne prisipeme múku s práškom do pečiva, premiešajte všetko na homogénnu hmotu. Čučoriedky opláchnite pod tečúcou vodou, vysušte papierovou utierkou, pridajte do cesta, premiešajte.

Na rozohriatu panvicu vylejeme cesto asi za plnú žufaňu,kto chce väčšie môže dať aj dve. A pečieme.

Keď sa bubliny objavia na povrchu, jemne otočte drevenou špachtľou a pečte druhú stranu.
Opakujem, palačinky sa pripravujú veľmi rýchlo.

Podávame s čerstvými jahodami a čučoriedkami, list mäty, med alebo javorový sirup. Môžete tiež pridať šľahačku.
Zdroj: myjane ru

You Might Also Like