Jemný citrónový koláč s pudingovým krémom

K upečeniu tohto koláča vám stačia len základné ingrediencie, a aj napriek tomu vytvoríte skvelý dezert s chrumkavým maslovým korpusom a jemným pudingovým krémom.

Potrebujeme:12 porcií

korpus:

400 g hladkej múky
200 g masla
150 g práškového cukru
štipka soli
2-3 lyžice mlieka
1 vajce

krém:

600 ml kyslej smotany
2 balenia vanilkového pudingu
150 g krupicového cukru
500 ml mlieka
kôra a šťava z 1 menšieho citróna

Postup:

1. Všetky suroviny na korpus si dáme do misy a vypracujeme konzistentné cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na 30 minút do chladničky.
2. Medzitým si pripravíme krém. V hrnci si zmiešame mlieko, cukor a puding. Uvaríme hustý puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom zmiešame s kyslou smotanou, citrónovou kôrou a šťavou.
3. Predhrejeme si rúru na 180 ° C a plech si vyložíme papierom na pečenie.
4. Vychladnuté cesto si rozdelíme na dve polovice a každé vyvaľkáme na obdĺžnik veľký ako plech na pečenie (napr. S rozmermi 20 x 30 cm). Jeden plát cesta dáme na dno plechu a polejeme pudingovým krémom. Prikryjeme druhým plátom cesta. Pečieme 25-30 minút.
5. Necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

zdroj: webcukraszda.hu

You Might Also Like