Super príloha – opekané chrumkavé zemiaky

Milovníci zemiakov si určite pochutia. Pečené zemiaky v rúre, ktoré chutia ako keď si ich pripravujete pri ohnisku.

Potrebujeme:

1 kg menšie zemiaky
3 lyžice rozpustené maslo
toskánske korenie (alebo podľa chuti)

postup:

  1. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené očistíme a vložíme do väčšej misky. Pridáme maslo, toskánske koreniny (namiesto toskánskeho korenia môžete použiť ľubovoľné iné korenie, ktoré vám najviac chutí, alebo čerstvé bylinky) a dôkladne pretrepeme. Dávame však pozor, aby sme zemiaky úplne nerozbili.
  2. Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Zemiaky uložíme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme 40-45 minút.
  3. V polovici pečenia zemiaky otočíme, aby boli opečené z každej strany.

Zdroj:  zcukrempudrem. pl

You Might Also Like