Domáce mandľové mlieko

Mandľové mlieko je absolútne fantastická záležitosť. Obsahuje málo cukrov, tukov i karbohydrátov, celkovo proste málo kalórií, žiadny cholesterol, laktózu a veľa vitamínov. Je výborné do kaší, smoothies, do kávy. Vyskúšajte a zamilujete si ho. Mlieko skladujte v chlade dva dni.

Potrebujeme:

1 hrnček mandlí
2 hrnčeky vody + na namáčanie
Volitelné: Cukor, javorový sirup, med, stévia, vanilka či esencia atď.

postup:

krok 1

Mandle namočte vo vode najlepšie aspoň cez noc, ale pokojne aj dva dni, ak to vydržíte.

51bd9d83dbd0cb1ed6001af7._w.540_s.fit_

krok 2

Prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať, dajte do mixéra.

51bd9d89d9127e258000278f._w.540_s.fit_

krok 3

Najprv mandle „rozbite“ pár pulzmi a potom nechajte dve minúty mixovať na najvyšší výkon.

51bd9d8ed9127e24fc001fa2._w.540_s.fit_

krok 4

Preceďte cez jemné sitko, najlepšie aj cez plátno a vyžmýkajte všetku tekutinu.Môžete dosladiť.

51bd9d97d9127e2534001ea8._w.540_s.fit_

Zvyšok nevyhadzujte, môžete ho použiť do ovsených kaší, na pečenie  sušienok atď. Môžete ho nechať aj usušiť alebo zmraziť pre neskoršiu potrebu.
zdroj: thekitchen. com

51bd9d9edbd0cb1e7400216a._w.540_s.fit_

 

You Might Also Like