Otto Warburg, laureát Nobelovej ceny: „Žiadna choroba, vrátane rakoviny, nemôže existovať v alkalickom prostredí!“

Podľa mnohých odborníkov na výživu, je účinok alkalickej stravy  dosiahnutý nielen vďaka posunu acidobázickej rovnováhy v menej kyslej strave, nakoľko je dôležité znížiť potrebu cukru, alkoholu, nasýtených tukov a iných škodlivých produktov.

Pozrite sa čo je určite najlepší spôsob, ako chrániť svoje zdravie a predĺžiť mladosť – je znížiť príjem kyslých potravín a zvýšiť množstvo zásaditých potravín v strave?  Povie vám o hlavných princípoch výživy pre bezpečnú alkalizáciu tela doma. Začnite zlepšovať svoje zdravie už dnes!

Alkalická rovnováha!

  1. Začnite ráno s pohárom vody s citrónom
    čerstvú citrónovú šťavu pridanej do pohára vody a vypite na lačný žalúdok pomáha prebudiť a naštartovať tráviaci systém, okysličuje bunky tela, a to je dôležité, tento nápoj jemne alkalizuje telo a neutralizuje škodlivé účinky kyselín. Okrem toho veľa citrónových antioxidantov a vitamínov,  majú priaznivý účinok na telo.
    acidobázická rovnováha tela
  2. Vyvarujte sa okysľovania produktov
    Neznamená to, že by ste mali úplne vypustiť mliečne výrobky, mäso, bielu ryžu, čokoládu, pšenicu alebo kávu.Mali by sa znížiť tieto produkty na spotrebu  20-30%  v celej strave by mala byť táto strava okamžite znížená, a to nielen kvôli ich prekysľujúcim vlastnostiam. Väčšina z týchto produktov nie je užitočná pre vaše zdravie alebo postavau.
    acidobázická rovnováha v tele© DepositPhotos
  3. Použitie bioaditív
    Priaznivci alkalizácie sú presvedčení, že bez špeciálnych doplnkov stravy v strave sa prekyslenia nemôžu zbaviť. Odborníci na výživu odporúčajú používať sušené a strúhané kyslé klíčky, výhonky pšenice a jačmeňa, obsahujú riasy ako spirulina a chlorella v strave a nezabudnime na horčík, zinok a vápnik.
    alkalotherapy© DepositPhotos
  4. Ľanový olej v každom jedle! 
    Optimálna denná dávka oleja z ľanových semien je 2-3 lyžice. Pridaním užitočného oleja do jedla môžu byť šaláty, polievky a teplé jedlá obohatené o významné látky. Alebo pridaním do smoothies. S touto prísadou sa zdravý nápoj stáva hustším a bohatším o hodnotné zložky.
    alkalizácia telových výrobkov© DepositPhotos
  5. Vyhnite sa cukru
    Rafinovaný cukor je produkt, ktorý odporúčajú priaznivci alkalickej stravy vylúčiť, pretože to je jeden z prekysľujúcich produktov. A ak naozaj chcete sladkosti, mali by ste venovať pozornosť prírodným sladidlám: stevii, sirupu z jeruzalemského artičoka, agátový nektár, kokos alebo trstinový cukor.
    alkalizácia tela pri rakovine© DepositPhotos
  6. Používajte bylinky
    Čo môžete ukuchtiť ozaj zdravé a nebáť sa toho ? Najemno nakrájaný rozmarín, kôpor, cesnak, bazalka, oregano a citrón, korenie starostlivo nasekáme , presunieme do fľaše a zalejeme olejom. Po jednom alebo dvoch dňoch je časť voňavého alkalizačného lieku pripravená na použitie! Používame do šalátov aj polievok.
    alkalizácia organizmu doma© DepositPhotos
  7. Pridanie omega-3 mastných kyselín do stravy
    Slabosť, pomalý metabolizmus, prírastok telesnej hmotnosti, koža je škaredá, zlé trávenie, a predčasné starnutie mozgu – všetky tieto nepríjemné účinky sú spôsobené nedostatkuom mastných kyselín v tele. Niektoré druhy rýb, ľanových semien, konope a chia sú nielen najlepšie prírodné zdroje omega-3 mastných kyselín, ale aj výborné alkalické produkty.
    alkalizovanie stravy tela© DepositPhotos
  8. Nenahraditeľné mandle na občerstvenie
    Mandľový orech je bohatý na mikroelementy, ktoré vytvárajú alkalické prostredie v tele. Mandle obsahujú veľké množstvo vitamínu E a chránia telo pred predčasným starnutím.Mandle pomáhajú pracovať  pečeni a slezine, odstraňuje žlč, čistí krv a znižuje hladinu cukru v nej. Pri pravidelnom používaní mandlí a mandľového mlieka sa zlepšuje mozgová aktivita, zvyšuje sa odolnosť voči stresu a mizne nespavosť.
    alkalické produkty
  9. Milujme špenát 
    Špenát je kráľ alkalických potravín, mal by sa nachádzať  v každej kuchyni. 2-3 hrste cennej zeleniny obohatia vaše jedlá a nápoje s pozoruhodnou časťou vitamínov A a K, železa, draslíka, horčíka, medi a kyseliny listovej.
    Alkalický zoznam potravín© DepositPhotos
  10. Jedzte viac alkalických potravín 
    alkalické potraviny sú –  brokolica, špenát, špargľa, zeler, uhorky, cukety, mrkva, paradajky, hrášok, kapusta, celé orechy (okrem kešu oriešky) a semená. Veľmi užitočné pre organizmus na alkalizáciu tela sú citrusy, avokádo jedlá s cícerom a sezamom, všetky byliny, a väčšina letných produktov jahody – melón
щелочные продукты диета 
zdroj: takprosto cc

You Might Also Like