Používanie kofeínových výrobkov nie je pre niektorých ľudí veľmi žiaduce: Pre tehotné ženy, pre ľudí so zvýšenou nervozitou a trpiacich nespavosťou. Ale ak milujete kávu a nechcete sa vzdať vášho obľúbeného nápoja, odhalíme niektoré tajomstvá o tom, ako neutralizovať účinok kávy a pre telo je to aj prospešné.
Príroda nám poskytuje rôzne produkty. Ich možné kombinácie sú schopné mať úplne opačné účinky. Medzi množstvom korenín existuje 5, ktoré dokážu neutralizovať nežiaduce účinky a urobiť z kávy náš obľúbený a výnimočný nápoj.
1. Čierne korenie
1-2 guličky čierneho korenia, pridaných do horúcej kávy, sú vynikajúcou antiseptickou látkou. Korenie má schopnosť čistiť tráviaci systém, stimuluje metabolické procesy, podporuje lepšie fungovanie žalúdka, pomáha odstraňovať toxíny.
![kardamon](https://fithacker.ru/wp-content/uploads/2014/12/kardamon.jpg)
2. Kardamón
Kardamón obsahuje esenciálne oleje poskytne káve originálnu arómu a bude mať mierny upokojujúci účinok a posilní žalúdok. Pridajte kardamom do nápoja čerstvý (v prášku).
3. Klinčeky
1 hlavička klinčekov, pridaná do šálky kávy, obsahuje esenciálne oleje pridávajú chuť a pomáhajú zmierniť negatívne účinky kofeínu. Klinček má schopnosť stimulovať prietok krvi a znižovať krvný tlak.
4. Škorica
Škorica v káve počas varenia môže byť pridaná celá malá tyčinka, alebo mletá škorica. Znižuje „kyslý“ účinok kávy.
5. Zázvor
Zázvor má upokojujúce vlastnosti, zmierňuje kŕče a príznaky bolesti, používa sa ako stimulant tráviaceho systému. Stačí, keď do kávy pridáme malý čerstvý kus koreňa alebo trochu prášku.
Akékoľvek zmeny v tele nemusia vyžadovať radikálne odmietnutie obvyklých produktov. Stačí poznať kombináciu konkrétnych potravín ktoré prinesú požadovaný výsledok.
zdroj: fithacker.ru