Výborné kefírové placky so syrom.

Máte ich pripravené za pár minút.  Placky sú jemné, nadýchané a naplnené syrom. Plniť môžete rôznymi druhmi syra, i parmezánom, i plesňovým syrom i eidamom. Každému čo chutí.  A ak ich urobíte o polovicu menšie, môžete ich ponúknuť aj na rôznych oslavách.

Potrebujeme:

200 g syr
2 šálky hladká múka
1 šálka kefíru
1/2 lyžičky Kr. cukor
štipka soľ
1 lyžičku prášku do pečiva

Postup:

  1. Pripravíme si klasickú šálku s objemom 250 ml.
  2. Odmeriame 2 šálky hladkej múky, 1 šálku kefíru a spolu so soľou, cukrom a práškom do pečiva vypracujeme v miske hladké cesto, ktoré necháme stáť cca 5 minút. Kým cesto odpočíva, nastrúhame 150 g syra (použijeme tenké strúhadlo), pridáme ho k cestu a znova spracujeme.
  3. Cesto rozdelíme na rovnaké kusy.
  4. Každý kúsok spracujeme na placku, do stredu dáme ešte kôpku nastrúhaného syra a placku zabalíme.
  5. Rozvaľkáme na placku a opekáme z každej strany na suchej panvici. Ak nemáte radi suché placky, panvicu potrite malým množstvom oleja alebo masla.

Zdroj:  Ok

You Might Also Like