PARÍŽSKE ROŽKY S ČOKOLÁDOU! HOTOVÉ SÚ ZA CHVÍĽU

K Vianociam neodmysliteľne patria cukrovinky, ktoré sa často pečú niekoľko dní aj týždňov dopredu a potom sa po týchto dobrotách vždy len zapráši. Existuje nespočetné množstvo druhov koláčov, ale tento je jeden z tých najlepších.

Tieto vynikajúce krémové čokoládové rožky si môžete vychutnať nielen na Vianoce pri stromčeku, ale môžete ich pripraviť na akúkoľvek oslavu. S týmto receptom zaručene ohromíte všetkých prítomných!

Potrebujeme:

4 bielky
30 dkg preosiateho práškového cukru
15 dkg mletých orechov
3 dkg hladkej múky
papier na pečenie

krém:
4 vajcia
20 dkg kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
250 g masla 82%
2 polievkové lyžice kakaa
čokoláda na varenie

Postup:

Vyšľaháme spolu bielky a cukor do peny a dáme do vodného kúpeľa. Šľaháme do zhustnutia. Akonáhle pena začne hustnúť, pridáme orechy a múku. Dobre premiešame a odstránime z tepla. Je dôležité dlho zmes šľahať (cca 20 minút vo vodnom kúpeli), inak by sa rožky roztiekli. Môžete vyskúšať konzistenciu natiahnutím na lyžičku a keď pevne drží a nesteká, môžete odstaviť z tepla. Pri chladnutí hmota hustne, preto ju necháme 10-15 minút odpočívať.

Pomocou ozdobného vrecúška vytvoríme na papier na pečenie tyčinky, alebo tvar rožka.

Sušíme v rúre pri 50 stupňoch do zlatista.

Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme kakao a šľaháme vo vodnom kúpeli až do zhustnutia zmesi. Necháme vychladnúť. Rozpustíme maslo a po lyžičkách pridáme krém. Nakoniec dobre vyšľaháme. Upečené a vysušené rožky ozdobíme krémom a odložíme do chladničky stuhnúť. Nakoniec rožteky namočíme do rozpustenej čokolády a môžeme podávať.

Zdroj: zcukrempudrem. com

You Might Also Like