PRIPRAVTE SI DETOXIKAČNÚ POLIEVKU, KTORÁ VÁM POMÔŽE ROZPUSTIŤ TUKY POČAS TROCH DNÍ!

Prečo by ste mali trápiť vaše telo diétou, ktorá dokáže skôr ublížiť ako pomôcť? Detoxikačné polievky sú to správne riešenie! Očistite organizmus od toxínov, posilnite svoj imunitný systém a zlepšíte vstrebávanie živín.

Možno budete prekvapení, ale nejedná sa o očistu trvajúcu niekoľko týždňov či mesiacov. Všetko bude trvať len 3 dni a na vás bude pripraviť si 3 rôzne polievky. Každý deň si vyskúšate nový pokrm a obohatíte organizmus o dôležité látky!

Brokolicová polievka

детокс-суп с брокколи

1 PL olivového oleja
1 cibuľa
750 ml vody
1 strúčik cesnaku
500 g brokolice
1 zväzok rukoly
Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Cesnak a cibuľu nakrájajte najemno a ružičky brokolice umyte pod tečúcou vodou.
  2. Vezmite si panvicu s hlbším dnom a nalejte do nej olivový olej. Počkajte, kým sa rozohreje a následne pridajte cibuľu s cesnakom. Osmažte, pridajte brokolicu a nechajte podusiť až kým nebude brokolica jasne zelená.
  3. Pridajte vodu a počkajte než začne všetko vrieť. Osoľte, okoreňte prikryte a nechajte variť na nízkom plameni 8-10 minút.
  4. Keď je polievka hotová, nalejte ju do mixéra, alebo použite tyčový mixér a pridajte nakárjanú rukolu. Mixujte až do hladkej, hustej konzistencie. Hotovo!

Polievka s mrkvou a zázvorom

детокс-суп с морковью и имбирем

500 g mrkvy
1 cibuľa
1 PL zázvoru
700 ml kuracieho vývaru
100 ml smotany
3 PL olivového oleja
Soľ a korenie

Postup:

  1. Nakrájajte si cibuľu a zázvor nastrúhajte na strúhadle.
  2. Cibuľku a zázvor poduste na olivovom oleji po dobu 5-7 minút.
  3. Mrkvu narežte na kocky a pridajte ju k cibuli a zázvoru. Nalejte vývar, priveďte k varu a nechajte povariť 30 minút.
  4. Keď mrkva zmäkne, odstráňte hrniec zo sporáka a mixérom rozmixujte všetko na kašu. Následne pridajte smotanu, soľ a korenie.
  5. Zahustenú polievku položte opäť na sporák a varte ďalších 5 minút. Polievku môžete podávať s nasekaným kôprom a krutónmi.

Šošovicová polievka

детокс-суп с чечевицей

450 g šošovice
60 g zelerovej stonky
60 g šalotky
10 g cesnaku
500 ml zemiakového vývaru
1 kg zemiakov
3 litre vody
250 ml sójového mlieka
200 g paradajok
5 g koriandra
30 ml olivového oleja
Soľ a korenie

Postup

  1. Zemiaky si očistite, uvarte a preceďte. Vývar nevylievajte!
  2. Nakrájajte si najemno zeler, šalotku a cesnak. Všetko osmažte na olivovom oleji. Pridajte premytú šošovicu a zemiakový vývar. Varte po dobu 15 minút.
  3. Paradajky si nakrájajte na plátky, vložte ich do polievky a nechajte variť na miernom ohni kým nebudú hotové.
  4. Sójové mlieko si zohrejte na 90°С a primiešajte ho do hotovej polievky. Osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Hotovú polievku môžete dozdobiť nasekaným koriandrom.

Polievky si môžete uvariť vopred, ak viete, že máte nabitý pracovný program.  Vaše telo je pripravené zbaviť sa toxínov, ktoré sa vo vašom tele nahromadili . Odporučte túto 3-dňovú polievkovú diétu aj vašim známym!

zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like