Netradičné pečené buchty

Úžasnté mäkkučké pečené buchty, ktoré sa krásne oddeľujú od seba po upečení. Toto musíte vyskúšať a neoľutujete.

Potrebujeme:

1 kocka droždia
3 lyžice kr. cukor
300 ml mlieka
200 ml voda
800 g hladká múka
200 g maslo
100 g práškový cukor

Postup:

  1. 100 ml mlieka ohrejeme, pridáme 3 lyžice cukru a kocku droždia. Necháme vzísť kvások.
  2. 400 g hladkej múky, kvások, 200 ml mlieka, 200 ml vody zmiešame, postupne pridávame zvyšnú múku a spracujeme cesto, ktoré sa nebude lepiť na steny misky.
  3. Necháme kysnúť na teplom mieste pol hodiny zakryté utierkou a potom z cesta oddeľujeme menšie kúsky, ktoré spracujeme do guľôčky, guličku rozvaľkáme na tenký obdĺžnik, ktorý môžete potrieť ľubovoľnú plnkou (marmeláda, orechy, tvaroh, nutella, čokoláda), ale nemusíte a stočíme do buchty.
    Cudnovate kifle
  4. Ukladáme na plech, ktorý sme vymazali olejom tesne k sebe.
  5. 200 g masla rozpustíme, pridáme 100 g práškového cukru a polejeme naskladané buchty v plechu.
  6. Necháme kysnúť 20 minút a vložíme do rúry – teplota 200 stupňov a pečieme 20 minút.

Zdroj: coolinarika com

You Might Also Like