Jednoduchá medová torta pripravená na panvičke.

Potrebujeme:

3 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
750 ml mlieka
1 a 1/2 hrnčeka cukru
vanilková aróma (podľa chuti)
400 g kondenzovaného mlieka
1 čajová lyžička octu
200 g masla
2 vajíčka

Postup:

Torta sa skladá z placiek podobných palacinkám, ktoré nahrádzajú pečený korpus. Cesto na tieto placky vytvoríme zmiešaním 3 hrnčekov múky, kondenzovaného mlieka, octu a nakoniec pridáme jedlú sódu, vďaka čomu je cesto nádherne nadýchané. Všetky suroviny dôkladne vymiešame rukami až vytvoríme pevné ale pružné cesto. S cestom pracujeme na pracovnej doske jemne posypanej múkou.

Toto cesto potom rozdelíme na 8 rovnakých častí. Rozohrejeme si panvicu a z jednotlivých častí cesta vyvaľkáme kruh s priemerom panvy. Cesto potom kladieme na horúcu panvicu a pečieme z každej strany na sucho približne jednu minútu. Suchšie časti na každej „palacinke“ odstráňte nožom ale nevyhadzujte! Tieto omrvinky použijete na posypanie a ozdobenie torty. Panvicu po pečení každej placky pretrite, aby na nej nezostávala pripálená múka.

Na prípravu krému použijeme zvyšok múky (štvrť hrnčeka), ktorú zmiešame s cukrom. Vajíčka vymiešame v mlieku a pridáme k múke. Potom pridáme vanilku. Túto zmes miešame v hrnci na miernom plameni (radšej menšií ako silný plameň). Postupne nám bude tuhnúť na hustejšií puding.

Krém po zhustnutí zložíme zo sporáka a ihneď pridáme maslo. Dôkladne premiešame.

Jednotlivé teplé placky natierame vrstvou krému a kladieme postupne na seba, čím vytvárame poschodia. Na záver si trochu krému necháme a natrieme ním celú tortu, ktorú potom posypeme odloženými omrvinkami z pečenia.

Tortu necháme odležať hodinu a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Zdroj: recepti. kz

You Might Also Like