Mäso na francúzsky spôsob z jedného pekáča. Po tomto jedle sa len zapráši.

Pripravte si chutný recept s mäsom na váš nedeľný obed. Môžete si vybrať medzi bravčovým alebo hovädzím mäsom, k tomu pridáte zemiaky, cibuľu alebo kyslú smotanu.

Aj napriek tomu, že sa nejedná o žiadnu gurmánsku špecialitu francúzskej kuchyne, zamilujete si to! Na prvý pohľad to môže vyzerať komplikovane na prípravu, ale uisťujeme vás, že opak je pravdou.

Potrebujeme:

500g hovädzieho mäsa
1 cibuľa
250g majonézy
5 zemiakov
100g tvrdého syra
soľ
mleté ​​korenie
koriander
Mletý cesnak (podľa chuti)
slnečnicový olej

mäso-pekac1

Postup:

Rúru predhrejte na 190 stupňov. Očistenú cibuľu nakrájajte na polkruhy a zemiaky na tenké plátky.

Mäso nakrájajte na kúsky, osoľte, okoreňte a všetko dôkladne premiešajte. K nastrúhanému syru pridajte majonézu a premiešajte.

Formu na zapekanie potrite slnečnicovým olejom. Vložte do nej polovicu zemiakov, okoreňte, na zemiaky položte polovicu mäsa, vrstvu cibule a nakoniec polovicu majonézy so syrom.

Tento postup, v rovnakom poradí ešte raz zopakujte. Zapekaciu formu vložte do rúry a pečte približne 1 hodinu.

mäso-pekac2

Dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru

You Might Also Like