Kvasinky ovplyvňujú negatívne naše telo!

 Sušené kvasinky sú obzvlášť nebezpečné,  používajú sa najčastejšie pri výrobe pečiva a piva. Akonáhle sa dostanú do tela, kvasnice spôsobujú nepredstaviteľné procesy, ktoré sú veľmi škodlivé pre vaše zdravie.Pohodlné a chutné neznamená dobré pre zdravie! Pýtate sa prečo?

Kvasinky, ktoré do tela dostávame konzumáciou kysnutých výrobkov, robia nejednému z nás ťažkosti, takže po kysnutom koláči sa cítime nafúknutí ako balón. Kvasinky totiž doslova zožierajú prospešnú mikroflóru v črevách, a aj v žalúdku.
droždie  

Fermentačné procesy

                    Súvisiaci obrázok

Po zjedení kvasníc v podobe kysnutého cesta dochádza v našom tele k fermentačnému procesu spôsobujúcemu celú radu nežiadúcich procesov. Únava mozgu aj tela, zníženie imunity, poruchy spánku či nízka odolnosť voči infekciám. Mnoho lekárov len súhlasne prikyvuje hlavami pri tvrdení, že pacientov so závislosťou na kvasnicových produktoch je čoraz viac.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kvasnice a potrava

Nemeckí vedci sa domnievajú, že práve proces fermentácie ovplyvňuje aj rast a vznik rakovinových buniek. Profesor Volf z univerzity v Kolíne nad Rýnom skúmal 37 mesiacov skúmavku, v ktorej za tento čas narástol zhubný nádor po pridaní kvasiniek. Po rozbehnutí procesov za jeden týždeň narástol na viac ako trojnásobok svojej pôvodnej veľkosti.

Kvasenie a jeho procesy

Kvasenie samo o sebe je náročný a pomerne zdĺhavý proces. Všetky orgány v tráviacom trakte sú po prijatí kvasníc do tela akoby zovreté, nadmerne sa začnú tvoriť plyny a dolné končatiny nám začnú stagnovať. Toto všetko ako mladí ľudia ešte vôbec nemusíme pociťovať. Horšie to bude, ak množstvo skonzumovaných kvasníc za celý život začne ukazovať svoje dôsledky v starobe.

           Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt kvasnice a potrava

Vplyv na dolné končatiny je významný – kŕčové žily, trombóza, trofické vredy. Vedci sa prikláňajú k názoru, že nadmerná konzumácia kvasených výrobkov vedie k tvorbe nádorov nielen tráviaceho traktu, ale akejkoľvek časti v ľudskom tele.
Súvisiaci obrázok

Po týchto výskumoch sa odporúča jesť menej kysnutých výrobkov, pečiva či piva. Nebuďte chodiacou plantážou pre pestovanie a chov droždia. Kvasnice vám môžu chutiť, ale veľa vám nedajú. Jedzte radšej čerstvé veci a keď môžete, tak príjem kysnutých potravín naozaj obmedzte. Okrem toho existuje celá kopa receptov bez použitia droždia a treba uznať, že sú neraz i lepšie a chutnejšie.  Najideálnejšie je kysnuté cesto pripraviť len raz za dva týždne.

zdroj: takprosto cc

You Might Also Like