Cestoviny s cuketou a mandľami

Vynikajúci letný recept na cuketu s ktorým sa iste pochválite aj svojim priateľom.

Potrebujeme:

2 hrnčeky rozpolených cherry paradajok
2 lyžice nakrájanej šalotky
1 lyžička tymianu
2 lyžičky citrónovej šťavy
soľ a korenie
štipka cukru
5 lyžičiek olivového oleja
250 g cestovín
1 a 1/2 lyžičky treného cesnaku
3 hrnčeky nakrájanej cukiny
180 ml zeleninového vývaru
3 lyžice nakrájanej mäty
3 lyžice parmezánu
3 lyžice pražených nakrájaných mandlí

postup:

  1. Podľa návodu uvarte cestoviny a zlejte ich. V mise zmiešajte paradajky, šalotku, tymian, citrónovú šťavu, soľ a korenie, cukor, olivový olej (prvých 7 ingrediencií).
  2. Vo veľkom hrnci rozpáľte trochu olivového oleja a osmažte na ňom cesnak. Pridajte cuketu a krátko osmažte. Vlejte vývar a priveďte ho do varu.
  3. Vmiešajte uvarené cestoviny a polku mäty, odstavte zo sporáka. Vmiešajte paradajkovú zmes (z misy).
  4. Jedlo podávajte v miskách (toto množstvo je na 4 porcie) a ozdobte zvyšnou mätou. Nakoniec posypte parmezánom a mandľami.

    zdroj: 12tomatoes.com

You Might Also Like