Beignetky z odpaľovaného cesta

Veľmi jednoduchý recept, ktorý sa nemôže nepodariť. Tieto tradičné sladké jednohubky z odpaľovaného cesta sú príjemne krehké, vnútri nadýchané a pekne chrúmu v ústach.

Potrebujeme:

240 ml vody
110 g masla, nakrájaného na kúsky
štipka soli
2 lyžice cukru
1 hrnček hladkej múky
4 veľké vajcia
olej na vyprážanie
práškový cukor na ozdobu

postup:

Celkový čas prípravy: 90 min

1. Maslo, vodu, cukor a soľ vložte do hrnca a nechajte všetko rozpustiť. priveďte zmes do varu a pridajte múku. Miešajte, kým zmes nie je hladká a nezačne sa odlepovať od stien. Nechajte 5 minút chladnúť.
2. Pomocou šľahača zmiešajte cesto s vajcami dohladka. Pripravené cesto vložte do chladničky aspoň na hodinu aby vychladlo. Potom cesto vyberieme a vytvarujeme z neho malé guľôčky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
3. V hrnci rozohrejte 2 až 3 cm oleja. Po rozohriatí vkladajte do oleja guľôčky a smažte, kým nie sú guličky krásne zlatisté. Hotové guľôčky poukladáme na tanier vyložený papierovou utierkou, posypeme práškovým cukrom a podávajte ešte zľahka teplé.

zdroj: rasamalaysia.com

You Might Also Like