Pravda o káve

Mnohí z nás vedia z prvej ruky, čo je závislosť od kávy . Šálka ​​horúcej kávy ráno je už rituál. Lekári po celom svete neprestanú varovať fanúšikov tohto nápoja o jeho škodlivých účinkoch na organizmus. Ale je to  taký strašný diabol , ako sa maľuje? Poďme zistiť!

Hovorí sa, že slávny skladateľ Beethoven bol tiež vášnivým kávičkarom, každý deň si varil kávu presne zo 60 zŕn a veľký Ludvigh mohol vypiť okolo 50 šálok tohto nápoja denne.

Ukážeme vám, že káva nielen neškodí zdraviu, ale tiež  pomáha vyrovnať sa s mnohými ťažkosťami.

7 dokázaných faktov o káve

  1. Zvyšuje aktivitu mozguvýhody prírodnej kávy
    Vedeli ste, že vďaka káve sa človek stáva viac pozorným a koncentrovaným. Ale to nie je všetko … Ukázalo sa, že káva s cukrom môže maximalizovať mozgové oblasti potrebné na plnenie úloh a to všetko vďaka kombinácii kofeínu a glukózy.2.Zvyšuje tlak
    výhody prírodnej kávy
    Ak trpíte nízkym krvným tlakom , šálka kávy je vynikajúci liek. Ale hypotenzia, ktorá má tachykardiu z tohto nápoja a spôsobuje zrýchlenie pulzu, je lepšie vyhnúť sa jej. Pri hypertenzii môžeme bezpečne piť kávu bez obáv postará sa  o zvýšenie tlaku, pretože systematické používanie povzbudzujúceho nápoja spôsobuje, že sa telo prispôsobí.

    3.Posilňuje imunitný systémvýhody prírodnej kávy
    Vedci preukázali, že čím viac šálok prírodnej čerstvo mletej kávy, ktorú pijete deňne, menej riskujete predčasné úmrtie. Najvhodnejšie množstvo kávy denne – 3 šálky. Faktom je, že tento nápoj posilňuje imunitu, pečeň, kardiovaskulárny systém a zlepšuje činnosť tráviaceho traktu.

    4.Zabraňuje bolesti hlavyvýhody prírodnej kávyAk máte bolesť hlavy alebo migrénu, pite kávu. Samozrejme, nemôže nahradiť lieky proti bolesti , pretože obsahujú všetky potrebné látky na boj proti rôznym typom bolesti. K takým liekom sa však osobitne pridáva kofeín, pretože zvyšuje účinnosť lieku o 40%.

    5.Zabraňuje stresu a depresievýhody prírodnej kávy
    Keď pijete kávu, telo produkuje dopamín a serotonín, ktoré sú zodpovedné za dobrú náladu. Kofeín, ktorý je obsiahnutý iba v káve, dobre stimuluje centrálny nervový systém, čo vám bráni v depresii.

    6.Zlepšuje pamäť

    výhody prírodnej kávy

    Ide o krátkodobú pamäť, ale je to tiež dobré, pretože spočiatku sú informácie oneskorené v krátkodobej pamäti a potom ide do dlhodobej pamäte.

    7.Pomáha schudnúťvýhody prírodnej kávy
    Kofeín zvyšuje obsah hormónov v leptíne v tele a vedie k úbytku hmotnosti. Je dokázané, že pestovatelia kávy získavajú váhu oveľa dlhšie ako tí, ktorí tento nápoj nepijú a tréning v posilňovni je pre nich účinnejší.

Ak milujete kávu, nepopierajte si  toto potešenie! Nezabúdajte však, že len mletá zrnková káva je zdravá,v rozpustnej káve  je veľmi málo kofeínu a veľa chemických prísad . Buďte zdraví a zdieľajte tento užitočný článok so svojimi priateľmi!
zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like