Zdravé jedlo môže náš organizmus naozaj liečiť!

Zdravé telo je ako hodinky. Funguje bez prerušenia a s extrémnou presnosťou. Jediné, čo hodinky v našom tele zastavuje, je prekyslenie. Môže stáť za väčšinou ťažkostí – od menej závažných chorôb až po chronickú únavu.

1

Dr. Otto Warburg zasvätil svoje vedecko-medicínske bádanie rakovine a príčinám jej vzniku. V tejto súvislosti sa dopátral až k pôsobeniu kyselín v tele. Ak máte prekyslený organizmus, nemusíte mať hneď nábeh na rakovinu, zato však môžu byť všetky ostatné ochorenia či diskomfort v bežnom živote dôsledkom prekysleného organizmu. Nadbytok kyselín pritom nezávisí od ničoho iného, len od stravy, ktorú konzumujeme. Ako sa teda problémov zbaviť?

2

Očista žalúdka

Znie to hrozivo, no v skutočnosti vám žalúdok vyčistí obyčajná teplá voda s trochou citrónovej šťavy nalačno. Paradoxne, presne táto kyslá procedúra pripraví váš žalúdok na nový pracovný deň a v tele normalizuje všetko to, čo je potrebné.

3

Viac zeleniny počas dňa

Ovocie a zelenina sú potraviny, ktoré obsahujú veľké množstvo užitočných mikroelementov. Pomáhajú eliminovať prekyslenie organizmu, preto by sme ich mali konzumovať častejšie, alebo viac. Stačí ak si k obedu prihodíme jednu rajčinu, papriku alebo dva listy šalátu a je to. Vynikajúce účinky má aj baklažán, ružičkový kel, cuketa a zelené fazuľky.

4

Mandle ako zázrak

Ak milujete kravské mlieko a doprajete si ho kedykoľvek počas dňa, spomaľte. Skúste ho vymeniť za hrsť alebo dve mandlí. Mandle obsahujú veľké množstvo vápnika a horčíka a tie vaše telo bezpečne zbavujú toxínov, ktoré spôsobujú prekyslenie. Naopak, mlieko v tele prekyslenie vyvoláva.

5

Chôdza

Prechádzky na čerstvom vzduchu síce so stravou veľa nemajú, no na naše telo a metabolizmus výdatne vplývajú. Ak totiž telu doprajeme aspoň 20 minút chôdze denne, z tela sa nám prirodzene odvedie prebytočná kyslosť a večer sa budeme cítiť lepšie aj vďaka tomu.

6

Menej mäsa

V žiadnom prípade sa mäsa netreba vzdávať. Dôležité je však to, aby ste mäso nekonzumovali denne. Trávenie mäsa si vyžaduje veľa energie a kyslého odpadu v tele je z neho viac, než z čohokoľvek iného. Najlepším riešením je dopriať si mäso maximálne 2 až 3 -krát do týždňa.

7

Voda a acidobázická rovnováha sú priamo spojené. Regulujú nielen krv, ale aj jej obeh v tele. Aby nedošlo k hromadeniu odpadových látok v tele, je potrebné piť viac vody.

8

Menej cukru

Žiaľ, sladkosti obsahujú jednu z najväčšmi nežiadúcich zložiek – cukor. A ten patrí do kyslých potravín. To je dôvod, prečo vás môže po niektorých sladkostiach potrápiť pálenie záhy. Nebezpečný cukor je prítomný aj v sýtených nápojoch.

9

Kyslé prostredie je priaznivou živnou pôdou pre ochorenia rôznej závažnosti. Najlepšou prevenciou je premýšľať nad tým, čo jete. Nie nadarmo sa hovorí, že človek je tým, čo konzumuje. Faktom ostáva, že poruchy acidobázickej rovnováhy vedú aj k prírastku hmotnosti, pretože toxíny sa ukladajú aj vo forme tuku.

10

 Udržujte svoje telo čisté a bez zbytočných toxínov. A nezabúdajte, že nič nie je dôležitejšie ako zdravie.

zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like