Jemné a chutné morčacie mäso je veľmi populárne v mnohých západných krajinách. V Turecku sa je na mnoho spôsobov- pečené a vyprážané, dusené a varené, pridáva sa do šalátov a slaných koláčov.
Pri príprave tohoto receptu nebude veľa práce a potrebných skúseností. Ak ste predtým toto mäso neskúšali, zistite, či vám a vašej rodine vyhovuje alebo nie, tento jednoduchý recept vám pomôže. Rolky z morčacieho filé v slaninke – Skúste to!
Potrebujem
- Brokolica 400 g
morčacie prsia 500- 600 g
100 g tvrdý syr
1 ks vajíčko
50 ml smotany
120 g slaniny
20 g. maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie
Posup:
- Rozdeľte brokolicu na ružičky. Uvaríme vodu a osolíme. Pridáme brokolicu do vody. Varíme brokolicu 5 minút a potom ju premiestnime do nádoby s vodou a ľadom.
- Nastavte teplotu na 180 ° C. Rozdeľte prsia na 3-4 tenké pláty. Naklepeme mäso.
- Osoľte mäso a okornte. Nastrúhajte syr.
- Dajte na okraj každého kusa brokolicu a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme mäso do zvitku. zvitok.
- Každý zvitok zabalíme do dvoch plátkov slaniny. Každý zvitok prepichneme špáradlom aby držal po kope.
- Vezmeme formu. Natrieme ju malým množstvom masla. Samostatne rozšľahajte smotanu a vajce, soľ, ako aj zvyšky syra. Ponoríme zvitky v zmesi.Dáme ich do formy. Pridáme zostávajúcu zmes.
- Dáme nádobu do rúry na 25 minút. Potom rúru vypnite, ale nevyberajte . Doprajte im ďalších 5 minút.
Takéto závitky pripraví aj začiatočník v kuchyni. Podávame ako občerstvenie alebo hlavné jedlo. Zabudnite na suché kurča, dajte prednosť šťavnatému receptu s morčaciny. Povedzte svojim priateľom o rcepte.
zdroj: sovkusom ru