Turecké morčacie rolky

Jemné a chutné morčacie mäso je veľmi populárne v mnohých západných krajinách. V Turecku sa je na mnoho spôsobov- pečené a vyprážané, dusené a varené, pridáva sa do šalátov a slaných koláčov.

Pri príprave tohoto receptu nebude veľa práce a  potrebných skúseností.   Ak ste predtým toto mäso neskúšali, zistite, či vám a vašej rodine vyhovuje alebo nie, tento jednoduchý recept vám pomôže. Rolky z morčacieho filé v slaninke – Skúste to!

Potrebujem

Brokolica 400 g
morčacie prsia 500- 600 g
100 g tvrdý syr
1 ks vajíčko
50 ml smotany
120 g slaniny
20 g. maslo
podľa chuti soľ
podľa chuti čierne korenie

Posup:

  1. Rozdeľte brokolicu na ružičky. Uvaríme vodu a osolíme. Pridáme brokolicu do vody. Varíme brokolicu 5 minút a potom ju premiestnime do nádoby s vodou a ľadom.morčacie valce
  2. Nastavte teplotu na 180 ° C.  Rozdeľte prsia na 3-4 tenké pláty. Naklepeme mäso.morčacie valce
  3. Osoľte  mäso a okornte. Nastrúhajte syr.
  4. Dajte na okraj každého kusa  brokolicu a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme mäso do zvitku.  zvitok.morčacie valce
  5. Každý zvitok zabalíme do dvoch plátkov slaniny. Každý zvitok prepichneme špáradlom aby držal po kope.
  6. Vezmeme formu. Natrieme ju malým množstvom masla. Samostatne rozšľahajte smotanu a vajce, soľ, ako aj zvyšky syra. Ponoríme zvitky v zmesi.Dáme ich do formy. Pridáme zostávajúcu zmes.morčacie valce
  7. Dáme nádobu do rúry na 25 minút. Potom rúru vypnite, ale nevyberajte . Doprajte im ďalších 5 minút.morčacie valce
Takéto závitky pripraví aj začiatočník v kuchyni. Podávame  ako občerstvenie alebo hlavné jedlo. Zabudnite na suché kurča, dajte prednosť šťavnatému receptu s morčaciny. Povedzte svojim priateľom o rcepte.

zdroj: sovkusom ru

You Might Also Like