Turecké jogurtové zemiaky upečené v rúre do 30 minút

Z Tureckej kuchyne je u nás známi predovšetkým  kebab, ale je škoda ju nepoznať aj inak. Iste vás nesklamú ani tieto jogurtové zemiaky, ktoré budete mať hotové za chvíľu a nie je to navyše nič ťažké. Môžete ich podávať k mäsu, alebo len tak.

Potrebujeme na 4 porcie

4-5 veľkých zemiakov
2 lyžice oleja
2 lyžice krémového jogurtu (Grécky jogurt)
1 lyžička soli
1/4 lyžičky feferóniek
1/2 lyžičky mäty
1/2 lyžičky tymianu alebo korenie Zaatar

postup:

Celkový čas prípravy: 45 min

1. Predhrejte rúru na 200 ° C.
2. Dôkladne zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Korenie dávkujte podľa vašej chuti, ale marináda by mala byť ľahko slanšia.
e6001d45fb36e3c977c650a0090bd150_view_l
3. Oškrabte zemiaky a nakrájajte ich ako jablká na nie príliš hrubé kúsky.
4. Zemiaky dobre premiešajte s marinádou a rovnomerne ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
17c9a568f2ecee0f05d8ab2733eacb30_view_l
5. Pečte do zlatista (cca 30 minút). Dobrú chuť.

zdroj: coolinarika com

You Might Also Like