3 OREO FANTASTICKÉ RECEPTY PO KTORÝCH SA BUDETE ZALIZOVAŤ!

milujete sušienky OREO, z týchto receptov budete nadšení!

Samé o sebe sú senzačné. V spojení s tvarohom, vanilkou, či kakaom môžu byť nebíčkom v papuľke. Koláče na báze OREO sú jednoduché a často sú bez pečenia. V lete je vhodné do nich pridať ovocie napr. jahody. Zbiehajú sa vám už slinky? Neváhajte, jednoducho ich vyskúšajte!

Cheesecake OREO bez pečenia !

Potrebujeme:

na cesto 

22 sušienok OREO
3 lyžice roztopeného masla
1 lyžica cukru

na krém

450 g smotanového syra
450 g šľahačky
1 pohár cukru
1/4 pohára práškového cukru
14 nadrobno nasekaných sušienok OREO

Postup:

 

V mixéri zmiešajte sušienky, roztopené maslo a cukor. Formu vyložte pripravenou masou a vložte do chladničky asi na pol hodinu. Pre lepší efekt ho v nej nechajte odležať aj hodinu.

Počas chladenia korpusu si môžete pripraviť krém. Šľahačku a cukor vyšľahajte do tuha a pridajte syr. Všetko spolu premiešajte na najnižších obrátkach. Do pripraveného krému primiešajte rozmrvené OREO sušienky. Po vychladení cesta naň vylejte krém a vložte do chladničky na minimálne 4 hodiny. Koláč môžete ozdobiť celými sušienkami. A je to!

OREO koláč pre vegánov

Oreo nie sú vegánskymi keksíkmi. Preto je vhodné nájsť na tento koláč ich alternatívu.

Potrebujeme:

 cesto:

1 pohár ďatlí
1/4 pohár mandlí
2 lyžice kakaa
2 lyžičky vody
1 lyžička kokoseového oleja

krém:

1 pohár kešu orieškov (najlepšie vopred namočné na 8 hodín vo vode)
1/4 pohára vody
citrónová šťava
1 lyžička vanilinového cukru
štipka soli
hnedý cukor podľa chuti

Postup:
Všetky suroviny na cesto vymixujte do dosiahnutia lepkavej konzistencie. Rozdeľte ho na 3 rovnaké časti, rozotrite ich rovnomerne na papier na pečenie tak, aby boli všetky približne rovnaké. Vložte ich na  30 minút do chladničky.  Zatiaľ môžete prichystať krém. Všetky suroviny zmiešajte v mixéri a striedajte vrstvu cesta a krému tak ako je na obrázku. Po prichystaní nechajte koláč odležať v chladničke aspoň hodinu.

Jahodovo – čokoládová bomba

Potrebujeme:

cesto:

2 poháre múky
2,5 poháre cukru
1/2 pohára podrvených keksov OREO bez krému
1/2 pohára kakaa
1/2 pohára oleja
2 vajci
1 pohár mlieka
1 pohár teplej vody
štipka vanilinového cukru
2 lyžičky prášku do pečenia
2 lyžičky sódy bikarbóny
štipka škorice

krém:

1 pohár masla pokojovej teploty
3,5 pohára práškového cukru
1/2 pohára kakaa
2 pohára sušienok OREO tiež bez krému
štipka soli
štipka vanilínového cukru
2-3 kvapky mandľovej arómy
1/4 pohára  smotany (môže byť aj viac)
šľahačka a jahody na dekoráciu

Postup:

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Na prípravu cesta pridajte všetky suroviny  s výnimkou teplej vody do misky a miešajte ich asi minútu. Potom pridajte vodu a vytvorte hladké cesto. Preložte ho do formy a pečte asi 45 minút. Následne si pripravte plnku. Roztopte maslo so soľou. Odoberte z ohňa a pridajte kakao a práškový cukor. Do toho priložte podrvené sušienky, vanilínový cukor s arómou a všetko spolu zmiešajte. Na najnižšom stupn za stáleho miešania pridajte smotanou. Ak sa vám nepáči hustota, vlejte viac smotany či prisypte viac cukru. Cesto polejte krémom. Posypte podrvenými OREO sušienkami a dekorujte šľahačkou a jahodami.

Zdroj: ofeminin pl

You Might Also Like