16 prínosov konzumácie pšeničných klíčkov

Čo sa týka hustoty výživných látok, tak pšeničné klíčky sú až 20-krát koncentrovanejšie než ostatná zelenina. Považujú sa za takmer dokonalú potravinu, pretože obsahujú až 98 zo 102 základným nutričných elementov.

Pšeničné klíčky nemusíte konzumovať iba v klasickej čerstvej forme. Dajú sa zohnať aj v podobe kapsúl ako výživový doplnok, šťavové extrakty alebo tinktúry.

Často sa používajú na odšťavovanie pomocou špeciálneho odšťavovača a následne sa šťava z nich pridáva do smoothies alebo čajov.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pšenične kličky a ich prinosi

Dajú sa dokonca zohnať aj sady na domáce pestovanie pšeničných klíčkov. Populárne je aj pestovanie bez pôdy, takzvane aerofonicky (bez baktérií a húb), prípade pestovanie v záhrade dodržiavajúc zásady bio poľnohospodárstva.

Teraz sa už ale poďme bližšie pozrieť na 21 prínosov konzumovania pšeničných klíčkov.

1. Zlepšujú celkový krvný obraz. Navyše prečisťujú krv, orgány aj tráviaci trakt. Stimulujú metabolizmus a tvorbu enzýmov. Pomáhajú aj pri znižovaní krvného tlaku a to tak, že rozširujú cievy.

2. Stimulujú činnosť štítnej žľazy, zastavujú priberanie i obezitu a zlepšujú trávenie.

3. Obnovujú acidobázicku pH rovnováhu v krvi. Ich šťava obsahuje množstvo zásadotvorných minerálov. Pomáhajú zmierňovať rôzne vnútorné druhy bolestí, odstraňujú žalúdočné vredy, liečia ulceróznu kolitídu, zápchu, hnačky a ďalšie ochorenia tráviaceho systému.

4. Sú mocným detoxikátorom pečene a ochrancom krvi. Enzýmy a aminokyseliny v pšeničných klíčkoch chránia pred karcinogénmi ako žiadna iná potravina alebo liek. Posilňujú naše bunky, čistia pečeň a chemicky neutralizujú nečistoty z prostredia.

5. Zneškodňujú toxíny a bojujú s nádormi. Nedávne štúdie preukázali, že pšeničné klíčky majú mocnú schopnosť potláčať nádory bez zvyčajnej toxicity charakteristickej pre chemoterapeutické lieky, ktoré ničia aj zdravé bunky.

6. Obsahujú prospešné enzýmy. Či už ide o hojenie rezných rán alebo vašu túžbu schudnúť, prácu pri tom vykonávajú vždy enzýmy. Mnohé enzýmy si telo vytvára samo, no pomoc zvonka nie je nikdy na zahodenie. Pšeničné klíčky nikdy nevarte, inak enzýmy v nich zničíte. Okrem enzýmov obsahujú aj vitamín A, B-komplex, C, E, K a rakovinu ničiaci vitamín B 17

7. Svojím zložením sa veľmi podobajú na našu krv. Ich hlavnou zložkou je chlorofyl, ktorý až na jeden malý rozdiel je takmer identická zlúčenina ako krvný hemoglobín, ktorý v krvi prenáša kyslík. Dr. Yoshihide Hagiwara, prezident Hagiwara Institute of Health v Japonsku je veľkým advokátom pšeničných klíčkov. Tvrdí, že chlorofyl sa v našom tele pomocou tukov absorbuje do krvi cez lymfatický systém a následne sa mení na súčasť našej krvi.

8. Z pšeničných klíčkov je možné vyrobiť rektálny implantát. Počas choroby sa zavedie na 20 minút do konečníka a tam pomáha rýchlo prečisťovať spodnú časť čreva od akumulovaných zvyškov potravy, čím urýchľuje zotavovanie sa.

9. Ich externá aplikácia na pokožku pomáha takmer okamžite zmierniť svrbenie.

10. Upokojujú pokožku spálenú od slnka a pôsobia tiež ako dezinfekčný prostriedok. Potrite si nimi pokožku hlavy pred umytím šampónom a opravte tak poškodené vlasy, zmiernite svrbenie hlavy i tvorbu lupín.

11. Zmierňujú a hoja kožné rany, popáleniny, vyrážky, atletickú nohu, poštípania hmyzom, pupence, akné, herpes, vredy, enzýmy a mnohé ďalšie kožné problémy.
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt pšenične kličky a ich prinosi

12. Pomáhajú pri nespavosti. Jednoducho si do blízkosti hlavy položte kvetináč so živými pšeničnými klíčkami. Zlepšia okolitý vzduch tvorbou negatívnych iónov a vám sa potom bude lepšie spať.

13. Vylepšujú kúpeľ. Pridajte zopár pšeničných klíčkov do vody vo vani a namočte sa do príjemného a dlhého kúpeľa.

14. Zlepšujú dych a stužujú uvoľnené ďasná. Jednoducho si pár minút premývajte ústa čerstvou šťavou z pšeničných klíčkov alebo žuvajte čerstvé klíčky.

15. Neutralizujú mnohé ťažké kovy ako kadmium, stroncium, ortuť alebo olovo a tiež substancie ako nikotín či organické zlúčeniny z plastov.

16. Vedia zdvojnásobiť množstvo červených krviniek. Vo svojej knihe Dr. Bernard Jensen uvádza, že žiadna iná potravina nedokáže lepšie vyčistiť krv než pšeničné klíčky. U svojich pacientov pomocou nich dokázal v priebehu dní zdvojnásobiť početnosť červených krviniek.

zdroj: konspektu.ru

You Might Also Like