Nepečené čokoládové rezy s vlašskými orechmi do 30 minút

Nedajú moc roboty a hlavne k ich príprave vystačíte aj so základom kuchárskych zručností. Chuť je pritom úžasná a rezy sú krásne vláčne.

Potrebujeme:

korpus

600 g cukru
80 ml vody
250 g masla
600 g tmavých Bebe sušienok
600 g mletých vlašských orechov
100 g horkej čokolády
2 lyžice holandského kakaa

poleva

1 lyžica holandského kakaa
50 g horkej čokolády
1 lyžica slnečnicového oleja

Postup:

Dáme variť vodu s cukrom a necháme ho rozpustiť. Akonáhle je rozpustený, vodu odstavíme a pridáme maslo, rozdrvené sušienky a mleté ​​vlašské orechy. Všetko dôkladne premiešame a hmotu rozdelíme napoly.

Do polovice hmoty primiešame rozpustenú tmavú čokoládu s kakaom a opäť dôkladne premiešame.

Plech s rozmermi 33 x 34 cm vystelieme potravinárskou fóliou. Máme dva druhy hmoty. Svetlú bez čokolády a tmavú s čokoládou. Vrstvíme najprv jednu polovicu čokoládovej a dôkladne uhladíme. Na ňu navrstvíme polovicu svetlej hmoty a opäť zahladíme. Takto navrstvíme aj druhú polovicu čokoládovej a na ňu aj svetlú hmoty. Rezy takto získajú 4 vrstvy.

Rezy polejeme rozpustenou čokoládou s olejom a kakaom. Hotovo! Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: nosalty hu

You Might Also Like