Maková torta s mandarínkami

Potrebujeme:

cesto:

3 ks vajcia
70 g kryštaľ. cukor
50 g mak
30 g polohrubá múka
1/2 lyžičky prášku do pečiva

krém:

500 g biely jogurt
5-6 PL kryštáľ. cukor
15 g želatína
1 lyžička vanilková esencia
300 ml smotana na šľahanie
3 ks mandarínky

Na zdobenie:

smotana na šľahanie
práškový cukor
mak, mandarínky

Postup:

  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie(26 cm), dno vyložíme papierom a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Teraz sa môžeme pustiť do prípravy.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a na záver už len vareškou primiešame mak, prášok do pečiva a múku. Navrstvíme do formy, pekne uhladíme a dáme piecť dozlata.
  3. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
  4. Jogurt dáme do hrnca, pridáme cukor, želatínu, vanilku a ohrievame, kým sa cukor a želatína nerozpustí. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú šľahačku a mandarínky.
  5. Navrstvíme na vychladnuté cesto, pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Po stuhnutí ešte ozdobíme boky šľahačkou (môžete ju osladiť cukrom), poukladáme mandarínky, posypeme makom a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Zdroj: Citromhab

You Might Also Like