Kuracie muffinky s parmezánom a paradajkovou omáčkou

Skvelá chuťovka pre návštevy a vlastne aj celkom jednoduchá netradičná večera. Vyskúšajte ich tento rok aj na Silvestra. Priatelia budú nadšení.

potrebujeme:

hrnček strúhanky
1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
Lyžicu olivového oleja
1 vajce
1 kilo mletého hydinového mäsa
1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej papriky
1/2 hrnčeka nadrobno pokrájanej cibule
3 strúčiky cesnaku
1 lyžička oregana
1 lyžička bazalky (ak používate čerstvú, tak asi 6 veľkých listov)
mozarella
Paradajková omáčka

postup:

Krok 1.

Predhrejte rúru na 200 ° C.

Krok 2.

V miske zmiešajte strúhanku, polovicu parmezánu a olivový olej. Premiešajte.

2013-04-01-mini-Meatloaf-cupcakes-p2-580w

Krok 3.

Vo väčšej mise vyšľahajte vajíčko, pridajte mäso, papriku, cibuľu, cesnak, bylinky, zvyšok parmezánu, soľ a korenie. Premiešajte.

2013-04-01-mini-Meatloaf-cupcakes-p3-580w

Krok 4.

Ľahko potrite formu na muffiny olejom. Do každej formičky dajte mäso, vtlačte doňho kocku mozzarelly.

2013-04-01-mini-Meatloaf-cupcakes-p5-580w

Krok 5.

Syr zakryte ďalšiou mäsovou zmesou a posypte strúhankou s parmezánom. Ľahko pritlačte do mäsa, aby dobre držala.

2013-04-01-mini-Meatloaf-cupcakes-p6-580w

Krok 6.

Pečte 25-30 minút, kým nie je strúhanka zlatistá a mäso upečené.

Krok 7.

Nechajte odstáť 5 minút a potom nožom košíčky vyberte.  Pripravíme paradajkovú omáčku a podávame. Dobrú chuť.
zdroj: tablespoon.com

You Might Also Like