Pred spaním si spravte túto zmes, zaspíte ako bábätko!

Čím sme starší, tým horšie spíme a budíme sa v nie veľmi dobrej kondícii a nálade. Odporúča sa preto viac fyzickej námahy. Ale keď nezaberie ani to tak treba vyskúať náš overený recept. Stačí, ak zmiešate himalájsku soľ s medom. Dôležité je aby bola  himalájska soľ pravá, preto odporúčame kúpiť v lekárni.

Čo treba urobyť?

Zmiešajte 5 lyžičiek medu s 1 – 2 lyžičkami himalájskej soli a trochu z tejto zmesi si dajte každý večer pred spaním pod jazyk.

Vynikajúca je aj proti migréne:tento recept sa oplatí vyskúšať: 2 lyžičky soli, 3 lyžičky citrónovej šťavy a 150 ml teplej vody. Jednoducho vypite.

Zdravotné účinky!

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt himalajska soľ

Himalájska soľ obsahuje 84 minerálnych látok a stopových prvkov. Čo je dôležité, obsahuje magnézium v ľahko vstrebateľnej forme, ktoré sa rýchlo dostáva do organizmu. Keď himalájsku soľ rozpustíte už v ústach (pod jazykom), enzým lyzozým sa postará o to, aby sa prospešné látky dostali rýchlo do krvného obehu a mohli začať pôsobiť na nervový systém. Magnézium preukázateľne znižuje hladinu stresového hormónu a mozog tak môže dosiahnuť hlboký spánok. Rovnako boli vedecky preukázané pozitívne účinky medu na kvalitu spánku. Najvýraznejšie ovplyvňuje melatonín – teda hormón zodpovedný za zdravý spánok.

zdroj: .purabotanica.com

You Might Also Like