Polievka na spaľovanie tukov

 

Veľa sa píše a hovorí o diétach, kalóriách a nadváhe. Vo väčšine prípadov je podstata rovnaká: ak vám príroda nenadelila ideálnu postavu, musíte ju vytvoriť sami. Ak ste už takýto cieľ nastavili, musíte to urobiť múdro.
Teraz vám odporúčame vynikajúcu polievku, ktorá vám v tom pomôže.

Polievková diéta má niekoľko výhod. Tá hlavná je, že vďaka nej máte neustále dostatok tekutín, ktoré sú pri správnom chudnutí kľúčové. Okrem toho jete samé zdravé veci plné vitamínov, minerálov a telu prospešných látok. No a v neposlednom rade, nikdy nemáte pocit hladu. Diétu by ste mali držať týždeň a potom uvidíte výsledky. Ak budú dobré, zopakujte si ju opäť o týždeň alebo o dva.

Rajčinový deň

Počas prvého dňa diéty si pripravte rajčinovo-zeleninovú polievku. Mala by byť hustá, aby zasýtila, no zároveň rýchlo a ľahko stráviteľná.

6 čerstvých rajčín

2-3 cibule

½ kapusty

2 zelené papriky

1 zväzok zelerovej vňatky

2 zeleninové bujóny

soľ a korenie podľa chuti

Všetku zeleninu pokrájajte na kocky, alebo na menšie kúsky a uvarte až do rozvarenia. Osoľte a okoreňte a potom všetko spolu rozmixujte. Polievka je výdatná a zdravá. Môžete ju posypať tvrdým syrom alebo si do nej nahádzať opečený chlebík.

MENU NA TÝŽDEŇ
diétne menu na týždeň

Pred začatím tejto diety by ste sa mali vyvarovať  alkoholických a sýtených nápoje . Tiež stojí za to odmietnuť chlieb a vyprážané jedlá.

2. deň

Počas druhého dňa si pripravte ovocný šalát a ľubovoľnú polievku. Ide o to, aby ste nestrácali cukor a po prvom dni necítili únavu alebo nedostatok energie. Polievku si môžete pokojne pripraviť aj krémovú. Podstatné je, aby ste sa jej najedli dosýta a pokojne si naložte aj 3-4 taniere za deň. Popritom počas dňa chrumkajte ovocie.

3. deň

Na tretí deň jedzte ľubovoľnú polievku a zeleninu. Povolená je aj konzervovaná zelenina. Vylúčiť by ste mali len hrášok, fazuľu a kukuricu. Nezabúdajte aj popri polievkach piť veľa tekutín.

4. deň

Na štvrtý deň si pripravte tekvicovú polievku z jednej tekvice, jednej cibule, 250ml šľahačkovej smotany a korenín. Nezabudnite pridať kôpor, je veľmi dobrý ako ochucovadlo a navyše podporuje chudnutie. Touto polievkou sa zasýtite a zároveň si udržíte dostatok energie na normálne fungovanie organizmu.

5. deň

Na piaty deň je už dôležité pridať do jedálnička mäso. Pripravte si vývar s hovädzieho mäsa, alebo strukovinovú polievku s údeninou. Dôležité je, aby ste do tela prijali dostatočné množstvo bielkovín z mäsových výrobkov, no zároveň neporušili diétu založenú prevažne na vode. K polievke si pokojne dajte chlieb, no nie veľa.

6. deň

Zelený deň spočíva v konzumácii prevažne listovej zeleniny. Je pravda, že počas tohto dňa sa váš žalúdok hladom trochu potrápi, no výsledok bude stáť za to. Pripravte si z listovej zeleniny šalát, alebo ideálne šalátovú polievku. Môže byť pokojne aj špenátová s vajíčkom. Nezabúdajte na pitný režim.

7.deň

Na siedmy deň si doprajte ryžu. Na konci diéty je dobré telo pripraviť na výdatnejšiu a hutnejšiu potravu, preto konzumácia ryže je to pravé orechové. Doprajte si ju však len raz za deň a opäť ju doplňte ľubovoľnou polievkou.

zdroj: sovkusom. ru

You Might Also Like