Dokonalý karamelový rez s banánom, ktorý si zamiluje celá rodina

Pečiete stále dookola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané.  Zamilovala som si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Potrebujeme na cesto:
1 ks banán
4 ks vajíčka
1 šálka polohrubej múky
100 ml olej
10 g škorice
1 balenie prášku na pečenie
4 lyžice cukru

 na náplň:
100 g cukor krupica
200 ml smotana na šľahanie
150 g maslo
200 g kyslá smotana
250 ml mlieka
4 ks banán

Ozdoba:
50 g čokolády

banandort1

Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista. V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru.

Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť. Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach skaramelizovanú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota príliš riedka, tak vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, naložíme banány (vcelku alebo ich môžeme nakrájať) a potrieme ich krémom. Vrch zdobíme strúhanou čokoládou a alebo karamelovým dipom.

zdroj: mytastesk.com

You Might Also Like