Zavárané uhorky aj proti rakovine . Táto informácia mi vyrazila dych!

Predpokladá sa, že všetky druhy ovocia a zeleniny by sa mali jesť iba čerstvé. Po tepelnom spracovaní obsahujú len stotinu vitamínov a minerálov, čo znamená, že už nie sú prospešné tak, ako predtým.

Nakladané uhorky však dokážu túto teóriu vyvrátiť. V nasledujúcom článku sa dozviete dôvody, prečo by ste ich mali konzumovať bez pochybností a ako ovplyvňujú vaše zdravie.

1

Aktivujú tráviaci systém

Kyslé uhorky sú bohaté na vlákninu. Prispievajú k revitalizácii tráviacej sústavy a lepšie prechádzajú tráviacim traktom. Okrem toho, podporujú rýchlejšie chudnutie. Prekvapení? My tiež!

2

predchádzajú rakovine

Akákoľvek zeleninová zmes, vrátane kyslých uhoriek je skvelým zdrojom pre alkalizácii tela. Kým si vychutnávate tento chrumkavý produkt, on tlmí rast nebezpečných buniek a má protirakovinové účinky.

3

Riadi vznik črevných mikróbov

Pri procese fermentácie sa vytvára kyselina mliečna . Takto do nášho tela prináša prospešné baktérie znižujúce hladinu tuku v krvi. Výsledkom je výrazne zníženie krvného tlaku.

4

odstraňujú toxíny

Kyslé uhorky vám pomôžu zbaviť sa zlého cholesterolu a podporujú rýchle trávenie proteínov.

5

Obohatené o vitamíny

Hoci je známe, že vitamín C obsahujú najmä oranžové a žlté produkty, v kyslých uhorkách o neho tiež nie je núdza. Ak sú vaše svaly napäté alebo ste príliš unavený, zjedzte pár uhoriek.

6

Pozitívne účinky majú nielen samotné uhorky ale aj nálev, v ktorom sa nachádzajú.Je nasýtený šťavou zo zeleniny, esenciálnymi olejmi korenia a enzýmy . Taktiež obsahuje draslík, ktorý je známy pre uľahčenie stavu po prehýrenej noci. Ľudia s ochorením obličiek a tiež tehotné ženy by si mali dopriať kyslé uhorky pokojne aj vo väčšom množstve.

You Might Also Like