Tento oku lahodiaci slaný koláč nesmie chýbať na slávnostnom stole. Musíte rátať s tým, že sa bude míňať veľkou rýchlosťou. Mňam!
Potrebujeme:
6 tortových oplatiek
sleď alebo (rybičky v oleji)
300 g šampiňónov
100 g cibule
350 g mrkvy
200 g majonézy
100 g tvrdého syra
50 g kôpru
200 g červeného kaviáru
Postup:
- Olúpeme jednu cibuľu a najemno ju nakrájajte.
- Šampiňóny nakrájame na malé plátky.
- Usmažte cibuľku na oleji a pridajte huby do panvice. Podusíme približne 5 minút.
- Predvaríme mrkvu a na jemno nadrhneme.
- Rybu nakrájajte na malé kúsky. Potom vložte do mixéra a pridajte ešte jednu sekanú cibuľu. Všetko spolu rozmixujeme na homogénnu konzistenciu.
- Rozmixujeme aj šampiňóny keď trochu vychladnú.
- Pripravíme si oplátku. Natrieme polovicu sleďového pyré na prvú oplátku a potrieme ho majonézou.
- Vytvoríme druhú vrstvu koláča na druhú oplátku a pridáme polovicu hubovej plnky. Potom znova namažeme majonézou.
- Tretia vrstva -oplátka, polovica mrkvovej pomazánky a majonéza.
- Znova zopakujte kombináciu troch vrstiev. Potom na konci natrieme strany a vrch koláča s majonézou. Umiestnite pripravený koláč do chladničky na 3 hodiny.
- Ozdobte koláč so strúhaným syrom, nakrájaným kôprom a červeným kaviárom.
Iste žiadna návšteva nebude chcieť odísť bez receptu. Vyskúšajte a budete milo prekvapení.
Zdroj: takprosto cc