Slaný oplátkový koláč za pár minút.

Tento oku lahodiaci slaný koláč nesmie chýbať na slávnostnom stole. Musíte rátať s tým, že sa bude míňať veľkou rýchlosťou. Mňam!

Potrebujeme:

6 tortových oplatiek
sleď alebo (rybičky v oleji)
300 g šampiňónov
100 g cibule
350 g mrkvy
200 g majonézy
100 g tvrdého syra
50 g kôpru
200 g červeného kaviáru

Postup:

  1. Olúpeme jednu cibuľu a najemno ju nakrájajte.
    vaflový koláč z sleďa
  2. Šampiňóny nakrájame na malé plátky.
    vaflový koláč z sleďa
  3. Usmažte cibuľku na oleji a pridajte huby do panvice. Podusíme približne 5 minút.
    vaflový koláč z sleďa
  4. Predvaríme mrkvu a na jemno nadrhneme.
    vaflový koláč z sleďa
  5. Rybu nakrájajte na malé kúsky. Potom vložte do mixéra a  pridajte ešte jednu sekanú cibuľu. Všetko spolu rozmixujeme na homogénnu konzistenciu.
    vaflový koláč z sleďa
  6. Rozmixujeme aj šampiňóny keď trochu vychladnú.
    vaflový koláč z sleďa
  7. Pripravíme si oplátku. Natrieme polovicu sleďového pyré na prvú oplátku a potrieme ho majonézou.
    vaflový koláč z sleďa
  8. Vytvoríme druhú vrstvu koláča na druhú oplátku a pridáme polovicu hubovej plnky. Potom znova namažeme majonézou.
    vaflový koláč z sleďa
  9. Tretia vrstva -oplátka, polovica mrkvovej pomazánky a majonéza.
    vaflový koláč z sleďa
  10. Znova zopakujte kombináciu troch vrstiev. Potom na konci natrieme strany a vrch koláča s majonézou. Umiestnite pripravený koláč do chladničky na 3 hodiny.
    vaflový koláč z sleďa
  11. Ozdobte koláč so strúhaným syrom, nakrájaným kôprom a červeným kaviárom.
    šalát receptov kuracieho srdca

Iste žiadna návšteva nebude chcieť odísť bez receptu. Vyskúšajte a budete milo prekvapení.

Zdroj: takprosto cc

You Might Also Like